неделя, 11 май 2014 г.

ПАСИРАНА СУПА


продукти:

500 гр.грах;
3-4 бр.картофи;
300 гр.гъби"Печурка";
1/2 гл.кромид лук;
1/2 вр.магданоз;
сол;
олио;
индийско орехче;

В 1,5 л.подсолена вода сваряваме граха,картофите,магданоза и лука.
Когато се уверим в готовността прибавяме предварително позапържените в олио гъби.
Пасираме супата и подправяме с щипка-две индийско орехче и с пресни подправки(копър;магданоз).
Поднасяме с крутончета....

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...