неделя, 11 май 2014 г.

ПАСИРАНА СУПА


продукти:

500 гр.грах;
3-4 бр.картофи;
300 гр.гъби"Печурка";
1/2 гл.кромид лук;
1/2 вр.магданоз;
сол;
олио;
индийско орехче;

В 1,5 л.подсолена вода сваряваме граха,картофите,магданоза и лука.
Когато се уверим в готовността прибавяме предварително позапържените в олио гъби.
Пасираме супата и подправяме с щипка-две индийско орехче и с пресни подправки(копър;магданоз).
Поднасяме с крутончета....

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...