четвъртък, 19 декември 2013 г.

СКУМРИЯ "ЗАКУСКА"


продукти:

4 скумрии(по-едрички);
2-3 гл.кромид лук;
6-7 бр.кисели краставички;
2  буркана белени домати;
1 ч.ч.замразен грах(или консерва);
2  дафинови листа;
1 каф.ч.оцет;
3-4 с.л.зехтин;
сол;
черен пипер;

Почистваме,измиваме и нарязваме скумрията на шайби с дебелина  1,5-2 см. .
Подреждаме рибата в дълбока тавичка и ч поръсваме със солчица,нарязаните на едро лук и колелцата кисели краставички.Доматите се пасират и ги изсипваме в съда с рибата,заедно с оцета и граха.Прибавяме дафиновия лист,зехтина и пипера.
Покриваме с алуминиево фолио и печем за около час на 180С.Поверявайки разбираме дали рибата е сварена и ако това е факт запичаме за двайсетина минутки за тен:)

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...