сряда, 17 септември 2014 г.

БОБ СЪС СВИНСКО



продукти:

500 гр.шарен боб;
600 гр.свинска плешка;
1 вр.зелен лук;
3 с.л.доматено пюре;
2 бр.домати;
1/2 вр.кервиз;
2 с.л.ронена чубрица;
сол;
олио;

В херметическа тенджера сваряваме свинското в подсолена вода.
След като месото е готово,прецеждаме течността и връщаме в тенджерата бульона.в него сваряваме и измития боб.
В друг съд сипваме олио и задушаваме лука заедно с нарязаните на ситно домати.Към края на задушаването прибавяме и доматеното пюре.
Сипваме сварения боб и едри накъсаното месо в едно с 500 мл.бульон.Наситненият кервиз и чубрицата пъхваме при боба да си "приказват":).
След 10-15 мин.дърпаме от огъня.




ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...