четвъртък, 6 октомври 2016 г.

ПЕЧЕНА СУПА :)


продукти:

1 малка тиква (около 300-400 гр.);
3-4 бр.картоф;
1 гл .чесън;
30 гр.краве масло;
200 мл.прясно мляко;
1,300-1,500 л.зеленчуков бульон;
едра сол;

тиквени семки(белени);
босилек(свеж);


Тиквата я почистваме от семките и я нарязваме на едри парчета.Подреждаме в тава ,покрита с хартия.В тавата поставяме и обелените разполовени картофи.Поръсваме с едра сол зеленчуците и печем във фурната до готовност на 170С,двайсетина минутки преди да изключим фурната в тавата пускаме и необелените скилидки чесън.
В удобна тенджера пасираме тиквата(без кората),картофите,обеление печени скилидки чесън заедно с млякото и бульона.Добавяме и маслото.Ако преценим посоляваме.
Сервираме с запечени тиквени семки и ароматен босилек!


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...