събота, 22 март 2014 г.

ФУСИЛИ С КАЙМА И КИСЕЛО МЛЯКО


продукти:

300 гр.фусили от твърда пшеница;
500 гр.кълцана свинска кайма;
5 с.л.кисело мляко;
3 стр.пресен лук;
перата на 2-3 стр.пресен чесън;
олио;
сол;
босилек;
черен пипер;

Ситно нарязаните перца на чесновия лук и пресния лук сипваме в тенджерка.прибавяме и каймата,която посоляваме със сол и заливаме с около 200 мл.вода и 5 с.л.олио.
От време на време разбъркваме,раздробявайки каймата с дървена лъжица.Тенджерката е с капак:) през това време.Когато преценим ,че месото е готово прибавяме и киселото мляко,разбъркваме,посоляваме допълнително(ако е нужно)и оставяме на включен котлон за оше 5 мин.,но вече без капак.Готовата плънка поръсваме с черен пипер и босилек,който от своя страна може да е сух или пресен.
В подсолена вода сваряваме макароните за времето,оказано на опаковката.Готовите фусили отцеждаме и объркваме с 2-3 с.л.олио.Прибавяме към тях и уханната плънка.
Сервираме!

                                                               ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...