събота, 16 март 2013 г.

ВИНЕНИ ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ на тиган


В тази рецепта няма нищо сложно ,но реших да я побликувам ,за да акцентирам върху марината,а тя е:

3-4 скил.чесън;
50 мл.олио;
50 мл.червено вино(качествено);
3 с.л.соев сос;
сок на 1 лимон;
сол;
черен пипер;

Пилешкото месо(пържолки,филе,бутчета...крилца)се обърква хубаво в марината и прибираме в хладилник за 3-4 часа.
Печем на сух тиган или скара.Месото става превъзходно........

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...