вторник, 1 март 2016 г.

ГАЛЕТ С КРУШИ И ЯБЪЛКИ



продукти:

***тесто:
125 гр.краве масло(меко);
1 бр.яйце;
2 ч.ч.брашно;
1/2 каф.л.сол;
3-4 с.л.пудра захар;
1 с.л.течна ванилия;

***плънка:

2-3 бр.ябълки;
1 бр.круша;
1 с.л.мед;
1 бр.яйчен белтък;
бяла захар;
канела;

 Омесваме маслено тесто от изброените за целта продукти.
Разточваме кръг върху хартия за печене.
Почистените плодове нарязваме на полу месеци и подреждаме в спирала върху маслената кора като оставяме около два пръста от края и свободен.След като сме наредили плодовете този свободен край го завиваме и леко притискаме.
Белтъкът разбиваме заедно с течния мед и с тази смес намазваме с помощта на четка галета.
Поръсваме със захар и канела и печем до порозовяване при 160С на фурната.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...