сряда, 29 октомври 2014 г.

СУПА СЪС СВИНСКО МЕСО И ПРОСО


 продукти:

800 гр.свински бут;
1 ч.ч.белено просо;
1 гл.кромид лук;
1 червена чушка;
1 зелена чушка;
3-4 с.л.сушен кервиз;
1 ч.л.черен пипер(млян);
50 гр.краве масло;
сол;

***застройка:

1 ч.ч.кисело мляко;
1 бр.яйце;

лют червен пипер за допълнение при желание;

В подсолена вода,овкусена с 1 с.л.сух кервиз сваряваме свинския бут.Вече добре сварено,накъсваме месото.
В бульона прибавяме ситно нарязаните зеленчуци,месните късчета и просото.Добавяме и останалия кервиз.
Готовата супа застройваме и подправяме с уханния,пресносмлян черен пипер и кравето масло.

Сухия кервиз при всички положения бихте могли да замените със свеж такъв.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...