четвъртък, 25 декември 2014 г.

ПЪЛНЕНИ СМОКИНИ

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВИ ИЗОБИЛИЕ ОТ ЗДРАВЕ,ПРОСПЕРИТЕТ И ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ!
БЪДЕТЕ ДОБРИ КАКТО С ОКОЛНИТЕ ,ТАКА И СЪС САМИТЕ СЕБЕ СИ!




Този лесен и вкусен десерт присъстваше на нашата трапеза на Бъдни вечер.При всички случаи съм сигурна,че опитате ли тези изкусителни смокини с удоволствие ще си ги приготвяте при всеки удобен случай.
Няма да давам количества,а само нужните продукти.......

продукти:

сушени смокини;
орехови ядки;

***за сиропа:
1/1 захар и вода;
лимонов сок;
ванилия;

смлян шам-фъстък за поръсване(по желание);

Запичаме ореховите ядки във фурната.
С малко ножче правим малко разрезче в горната част на сушената смокиня.В него напъхваме внимателно орехи.
Подреждаме пълнените плодове в тавичка и когато сме готови с пълненето ги запичаме за двайсетина минутки на 150-160С.
Изстиналите смокини заливаме с топъл сироп.Оставяме да престоят поне една нощ.
Поднасяме с поръска от красивия зелен прахообразен шам-фъстък.



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...