петък, 22 януари 2016 г.

СУПА СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ


продукти:

1 бур.зелен фасул;
1 гл.кромид лук;
1 каф.ч.ориз;
1-2 бр.моркови;
1/2 ч.ч.глава целина;
4-5 стр.кервиз(целина);
1/2 вр.магданоз;
1 ч.л.едра сол;
зехтин(олио);
черен пипер(млян);

2 бр.яйца;

Нарязваме на дребно консервирания зелен фасул,кромида,главата целина.морковите и дръжките на магданоза.В загрятото олио задушаваме гореспоменатите зеленчуци за 5-6 минутки.Посоляваме и добавяме наситнените стръкове кервиз и измития ориз.След още 3-4 мин.Сипваме 2,5-3 л.вода.Подбравяме с черен пипер и оставяме супичката да ври до готовност.Застройваме с яйцата,които раздърпваме с вилица.
Поднасяме със ситно нарязания магданоз и лимон!





СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...