неделя, 1 март 2015 г.

ПИЛЕШКО С КАЙСИИ




продукти:

500 гр .пилешки къшчета месо;
3-4 бр.гъби"Печурка";
5-6 бр.сушени кайсии;
1 с.л.краве масло;
20-30 гр.сурово кашу;
1 люто чушле(при желание);

***за мариноване:

1 гл.кромид лук;
2 с.л.олио;
1 ч.л. мляна морска сол;
1/2 каф.л.черен пипер(млян);
1/2 каф.л.чесън на прах;

Наситняваме лука и го объркваме с всички продукти,необходими за маринатата.Прибавяме към тях и пилешкото.Омесваме всичко много добре и за час-два забравяме:).
В дълбок,загрят тиган изсипваме месото заедно с марината и 1 ч.ч.вода,нарязаните гъби(аз сложих нарязани десетина пънчета,тъй като гъбите ги пекох предната вечер:)) и кравето масло.
От време на време разбъркваме и когато водата се преполови изсипваме и сушените плодове заедно с кашуто.Ястието е готово когато няма и помен от течността.Поръсваме със ситно нарязана люта чушчица,разбира се при желание......


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...