сряда, 16 май 2012 г.

КАЛМАРИ-СОСЛИИ



продукти:
3 бр.калмари /около 300 гр./;
1 вр.пресен лук;
1 морков;
3 скил.чесън;
400 гр.домати консерва;
50-80 мл.олио;
2 ч.л.сол;
1 ч.л.захар;
2-3 бахара;
черен пипер;
магданоз;


Почистваме от ципата калмарите и ги нарязваме на пръстенчета.
Задушаваме нарязаният на дребно морков за 5-10 мин.в 5 с.л.олио,след което прибавяме калмарите и похлупваме с капак за 5 мин..Отваряме капака и прибавяме лука,чесъна и посоляваме малко.Разбъркваме за още 5 мин. и прибавяме пасираните домати,заедно със захарта,солта и бахара.След около 15 мин.ястието е готово и поднасяме с поръска от пресно смлян черен пипер и свеж магданоз.
Да Ви е сладко!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...