вторник, 9 декември 2014 г.

ПАСИРАНА СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И.....



продукти:

300 гр.червена леща;
300 гр.карфиол;
300 гр.моркови;
1 гл. кромид лук;
2-3 скил.чесън;
1/2 връзка магданоз;
сол;

50 мл.готварска сметана

В  литър и половина подсолена вода сваряваме всички зеленчуци,измити и едро нарязани.
Пасираме и добавяме сметанката.
Сервираме с лимон и гарнираме супата с морковен чипс.

Чипса от моркови го правя като нарязвам с белачката няколко моркова.Посолявам и овалвам в малко зехтинче.Запичаме във фурната.



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...