вторник, 9 декември 2014 г.

ПАСИРАНА СУПА ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА И.....



продукти:

300 гр.червена леща;
300 гр.карфиол;
300 гр.моркови;
1 гл. кромид лук;
2-3 скил.чесън;
1/2 връзка магданоз;
сол;

50 мл.готварска сметана

В  литър и половина подсолена вода сваряваме всички зеленчуци,измити и едро нарязани.
Пасираме и добавяме сметанката.
Сервираме с лимон и гарнираме супата с морковен чипс.

Чипса от моркови го правя като нарязвам с белачката няколко моркова.Посолявам и овалвам в малко зехтинче.Запичаме във фурната.



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...