понеделник, 4 юни 2012 г.

ПОСТНИ ЛАДИИ ОТ ТИКВИЧКИ




продукти:

3 бр.тиквички;
1 вр.пресен лук;
2 бр.моркови;
100 гр.краве сирене;
2 бр.яйца;
50 гр.кашкавал;
4-5 стр.джоджен;
150 мл.олио;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.сол;
3-4 скил.чесън;

Издълбаваме разполовените тиквички.


Запържваме ги в 100 мл.от олиото/силно загрято/ от двете страни за по 10-на минути .

Нареждаме ладиите в тавичка.
Наситняваме вътрешната част от тиквичките и заедно със ситно нарязаните моркови,лук и скилидки чесън ги запържваме в олиото ,останало от обработката на тиквичките.


При готовност,дърпаме плънката от котлона и овкусяваме със солта,черният пипер и джоджена.Прибавяме натрошеното сирене и двете яйца.разбъркваме хубаво.Пълним ладийките.


Поливаме с останалите 50 мл.олио и печем на 180С за 30-40 мин.
Поръсваме с настъргания кашкавал докато са горещи.
Поднасяме с млечно-чеснов сос.
Да Ви е сладко!


САЛАТА ОТ ТИКВИЧКИ И ЦЕДЕНО МЛЕКО



продукти:

500 гр.цедено кисело млеко;
2-3 с.л.кисело млеко;
2 бр.тиквички;
2 бр.моркови;
2 бр.чушка "Севрия";
1 гл.чесън/пресен/;
2-3 стр.копър;
3 с.л.зехтин;
сол;


Обелваме и нарязваме на дребни кубчета тиквичките и морковите.Нарязваме на ситно чушките ,обелените скилидли чесън и копър.
Смесваме цеденото млеко и лъжиците кисело млеко с зехтина и солта/на вкус/.Прибавяме към млекото зеленчушите.Разбъркваме и оставяме в хладилник за час-два преди сервиране.
Прекрасна салата!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...