петък, 23 май 2014 г.

ЛАЗАНЯ С КАЙМА И ДОМАТЕН СОС

Лазанята я приготвям винаги с удоволствие,защото не ми отнема много време и всеки път ,всяка следваща се оказва различна от предходната:)))))))).

продукти:

кори за лазаня;

***за плънката:

500 гр.кълцана свинска кайма;
1-2 моркова;
2-3 скил.чесън;
5-6 стр.пресен лук;
1 буркан белени домати;
1 ч.ч.замразен грах;
сол;
черен пипер;
босилек;
олио;

кашкавал за поръсване;

В малко олио задушаваме ситно нарязания кромид,кубчетата морков,граха с щипка-две сол.
Прибавяме и накълцаното месо с малко водичка.Похлупваме съда и от време на време разбъркваме.Когато каймата започне да се позапържва изсипваме пасираните белени домати,нарязаните чеснови скилидки и подправките.Готвенето продължава 10-15 мин.Трябва да има доста сос защото той ще е нужен за сваряването на корите за лазанята:)
В правоъгълна сипваме плънка.Редим кори,после пак плънка,пак кори.....завършваме с плънка.
Печем на 170С.Преди поднасяне поръсваме с кашкавалче и прибираме в топлата фурна да се разтече.

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...