петък, 23 май 2014 г.

ЛАЗАНЯ С КАЙМА И ДОМАТЕН СОС

Лазанята я приготвям винаги с удоволствие,защото не ми отнема много време и всеки път ,всяка следваща се оказва различна от предходната:)))))))).

продукти:

кори за лазаня;

***за плънката:

500 гр.кълцана свинска кайма;
1-2 моркова;
2-3 скил.чесън;
5-6 стр.пресен лук;
1 буркан белени домати;
1 ч.ч.замразен грах;
сол;
черен пипер;
босилек;
олио;

кашкавал за поръсване;

В малко олио задушаваме ситно нарязания кромид,кубчетата морков,граха с щипка-две сол.
Прибавяме и накълцаното месо с малко водичка.Похлупваме съда и от време на време разбъркваме.Когато каймата започне да се позапържва изсипваме пасираните белени домати,нарязаните чеснови скилидки и подправките.Готвенето продължава 10-15 мин.Трябва да има доста сос защото той ще е нужен за сваряването на корите за лазанята:)
В правоъгълна сипваме плънка.Редим кори,после пак плънка,пак кори.....завършваме с плънка.
Печем на 170С.Преди поднасяне поръсваме с кашкавалче и прибираме в топлата фурна да се разтече.

ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...