петък, 28 февруари 2020 г.

ПАТЕШКО С ОРИЗ


продукти:патешко месо, лук, ориз, 1-2с.л.олио(зехтин),ориз,сол,джоджен,черен пипер
Месото сваряваме в подсолена вода.
В олиото задушаваме ситно нарязани кромид лук и добавяме ориза. Когато той се избистри заливаме с първата 1:3 от бульона.Добавяме подправките и месото, което според желанието ни може да е накъсано, а може и да е на порции... Добавяме 2/3 от бульонаа, а когато и той се абсорбира сипваме и последната част от прекрасния бульон... Когато почти няма течност дърпаме ястието от котлона, покриваме съда с кърпа и капак и оставяме да се дозготви 😊
Поднасяме,при наличие с наситен магданоз 😉


МАСЛЕНИ, ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ЦВЕТЯ

състав:150гр.меко, краве масло;2 жълтъка; 100 гр.пудра захар;~150гр.фини,овесени ядки;~100гр.брашно;2с.л.пресно млеко(сметана) аранжира...