вторник, 23 юли 2013 г.

МЕРАК КЕБАП



продукти:(за около 15 бр.)

500 гр.смес кайма;
15 тънки филийки бекон(около 400 гр.);
сол;
кимион;
черен пипер;


за соса:
1 бр.крем супа от броколи "Maggi";
20-30 мл.пресно млеко;
1 скил.чесън;

за гарнитурата:
китайски нудли;
сол;

Омесваме каймата с подправките,за които не определям грамажи(ще оставя Вие да си ги добавите по вкуса).
От мляното месо оформяме кебапчета  като всяко от тях увиваме във филийка бекон като леко приплескваме.
Печем на силно загрят сух тиган или на скара.

Соса приготвяме  по описанието на опаковката като аз слагам вместо 500 мл.вода-400 мл. и прибавям пресното млеко и наситнената скилидка чесън.

Нудлите  поставяме в завряла,подсолена вода и задушаваме до тяхното омекване.Прецеждаме и сервираме.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...