неделя, 7 януари 2018 г.

ТАРТА С ГЪБИ И ТИКВИЧКИ


продукти:

1/2 пакет фини кори;
2 бр.тиквички;
300-400 гр.гъби "Печурка";
1 стр.праз лук;
50 гр.топено сирене;
50 гр,краве сирене;
50 гр.кашкавал;
2 бр.яйца;

50 мл.олио;
сол;
черен пипер(млян);
ленено семе;

В половината олио задушаваме ситнонарязаните праз,гъби и тиквички.Когато са омекнали
ги оставяме да изстинат и добавяме парченца кашкавал и топено сирене(ако нямате двете няма лошо,сложете само кашкавал,например :) )и натрошеното сирене.Объркваме с яйцата като оставяме малко от единия жълтък.Посоляваме със сол и пипер.
Корите подреждаме в тавичка като тук там между тях мажем с олио.
Изсипваме плънката и завиваме корите които са извън съда...Така те образуват борд,който намазваме с останалия жълтък и поръсваме със семената от лен.
Печем на 180С.


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...