четвъртък, 8 декември 2016 г.

ЦЪФНАЛ ХЛЯБ С МАРИНОВАНИ ДОМАТИ


продукти:

1 пак суха мая
2 ч,ч, брашно
1 с.л.зехтин
1/2 ч.л.сол;
1 с.л.захар
3 с.л.зехтин за намазване (вътре)
мариновани сушени домати;
семена

В малко водичка размиваме маята със захарта(1/2 от  количеството и)и с 1 с.л.брашно оставяме на топличко ,за да шупне закваската.
Объркваме пресятото брашносъс солта и захарта правим кладенче,в което сипваме зехтина и маята.Омесваме меко нелепнещо тесто като постепенно добавяме вода....
Оставяме тестото да втаса още веднъж,покрито с памучна кърпа.
Разточваме тестото в  правоъгълна форма.Намазваме с четка повърхността му със зехтин.Поръсваме със семена и разпределяме доматите. Навиваме на руло.Преместваме в тавата за печене,предварително застлана с хартия.С осто ножче правим два-три разреза.
Оставяме за трето втасване.Перчем на 160С.




СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...