четвъртък, 8 декември 2016 г.

ЦЪФНАЛ ХЛЯБ С МАРИНОВАНИ ДОМАТИ


продукти:

1 пак суха мая
2 ч,ч, брашно
1 с.л.зехтин
1/2 ч.л.сол;
1 с.л.захар
3 с.л.зехтин за намазване (вътре)
мариновани сушени домати;
семена

В малко водичка размиваме маята със захарта(1/2 от  количеството и)и с 1 с.л.брашно оставяме на топличко ,за да шупне закваската.
Объркваме пресятото брашносъс солта и захарта правим кладенче,в което сипваме зехтина и маята.Омесваме меко нелепнещо тесто като постепенно добавяме вода....
Оставяме тестото да втаса още веднъж,покрито с памучна кърпа.
Разточваме тестото в  правоъгълна форма.Намазваме с четка повърхността му със зехтин.Поръсваме със семена и разпределяме доматите. Навиваме на руло.Преместваме в тавата за печене,предварително застлана с хартия.С осто ножче правим два-три разреза.
Оставяме за трето втасване.Перчем на 160С.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...