сряда, 18 ноември 2015 г.

БРЪЗ СВИНСКИ ЕЗИК


продукти:

2 бр.свински език;
2 бр.червена чушка;
2 скил.чесън;
125 гр.краве масло;
сол;
микс пипер(черен,червен,бял и зелен);

В подсолена вода сваряваме добре почистения език.
Сварената карантия нарязваме на филийки.
Маслото разтапяме в тигана до като зацвърчи и замириши на съблазнително.Когато това се случи към запържната мазнинка добавяме нарязаните на едро чушки и чеснови скилидки,а след около 5-6 минутки и езика.Посоляваме както със сол(ако е нужно така и с пресно смлян пипер.
След 10 мин. поднасяме  порцийката със свежи подправки(магданоз или копър)!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...