петък, 30 ноември 2012 г.

АНДРЕЕВА САЛАТА



продукти:

400 гр.нахут/консерва/;
200 гр.царевица/консерва/;
100 гр.червен боб/консерва/;
100 гр.бял боб/консерва/;
1 гл.кромид лук;
1-2 бр.домати;

дресинг:

5-6 с.л.зехтин;
1 ч.л.чесън на прах;
сок на 1 лимон;
2 с.л.кетчуп;
сол;

пресен магданоз за поръска


Това е може би най-бързото ми обяснение:))).
Объркваме продуктите.Заливаме с дресинговата смес.
Поднасяме със свеж магданоз.
Прекрасна салата е ,независимо от кратките насоки!

ЛИМОНЕНО СВИНСКО



продукти:

800 гр.свинска плешка;

марината:

100 мл.олио;
50 мл.бяло вино"Мускат Отонел";
1 1/2 бр.лимони/сок;
1 стрък праз;
2-3 скил.чесън;
1 каф.л.черен пипер;
2 каф.л.кимион;
1 каф.л.ким/зърна/;

Марината се приготвя като нарязваме праза и чесъна и ги объркваме с лимоновия сок,олиото и подправките.
Плешката нарязваме на тънки малки пържолки и хубаво ги объркваме с марината.Прибираме в хладилника за 2-3 часа.
Печем на сух тиган.
Бон апети!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...