понеделник, 13 октомври 2014 г.

КИФЛИ С КАШКАВАЛ



продукти:

3/4 кубче пресна мая;
300 мл.топла вода;
300 мл.топло пресно мляко;
300 мл.олио;
6 с.л.захар;
1 с.л.сол;
1 с.л.оцет;
около 1,200 кг.брашно;

кашкавал за пълнеж;

1 жълтък и семена за гланц и поръска;

Пресяваме около килограм брашно в тавичка.Посъсваме  с наронената мая,солта,захарта и добавяме оцета.Изсипваме водата и млекото.Внимателно започваме са объркваме и събираме с ръка.Добавяме и останалото брашно,за да получим меко,не лепящо тесто.
Покриваме тестото с кърпа и оставяме на топло место,за да втаса.

Разделяме набухналото тесто на 4.
Всяка от частите разточваме на правоъгълник и на по-малки правоъгълници...В едината от тясните страни поставяме парченце кашкавал и навиваме.
Подреждаме в покрита с хартия тавичка или силиконова такава.
Отново изчакваме втасване.Намазваме с разбит с малко водичка жълтък.Поръсваме със семенцата и печем на 170С.

...Мога само да Ви пожелая:Добър апетит!:)



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...