понеделник, 21 януари 2013 г.

КЪЛЦАНИ СЪРМИ


продукти:

1 кг.свинска плешка;
2 бр.моркови;
1 гл.кромид;
1 равна с.л.сол;
2 с.л.сух джоджен;
2-3 щипки сух джинджифил;
1/2 ч.л.кимион;
1/2 ч.л.черен пипер;
олио;
кисело зеле;


Нарязваме свинското месо на средни късове.Морковите почистваме и нарязваме на кубчета.Лука наситняваме и поставяме в купа заедно с месото и морковите.Подправяме с подправките и хубаво омесваме сместа.Оставяме да се поопознаят съставките за 1-2 часа.
Нарязваме сърцевината на киселата зелка и с нея застиламе дъното на глинен гювеч.
Вземаме зелево листо и завиваме от плънката в него на стегната сърмичка.Навиваме всички сърми и поливаме върху тях с малко олио и вода/да е равно нивото със сърмите/.
Слагаме гювеча на котлона и го включваме на 2-ра степен,по-късно на 3-та и забравяме,че готвим поне за 2 часа :)))))
Прекрасно ястие!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...