понеделник, 21 януари 2013 г.

КЪЛЦАНИ СЪРМИ


продукти:

1 кг.свинска плешка;
2 бр.моркови;
1 гл.кромид;
1 равна с.л.сол;
2 с.л.сух джоджен;
2-3 щипки сух джинджифил;
1/2 ч.л.кимион;
1/2 ч.л.черен пипер;
олио;
кисело зеле;


Нарязваме свинското месо на средни късове.Морковите почистваме и нарязваме на кубчета.Лука наситняваме и поставяме в купа заедно с месото и морковите.Подправяме с подправките и хубаво омесваме сместа.Оставяме да се поопознаят съставките за 1-2 часа.
Нарязваме сърцевината на киселата зелка и с нея застиламе дъното на глинен гювеч.
Вземаме зелево листо и завиваме от плънката в него на стегната сърмичка.Навиваме всички сърми и поливаме върху тях с малко олио и вода/да е равно нивото със сърмите/.
Слагаме гювеча на котлона и го включваме на 2-ра степен,по-късно на 3-та и забравяме,че готвим поне за 2 часа :)))))
Прекрасно ястие!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...