четвъртък, 10 март 2016 г.

СВИНСКИ КОТЛЕТ СЪС ЗЕЛЕНО КАНАПЕ


продукти:(за 2 порции)

2 бр.котлети;
400-500 гр.спанак(пресен);
1/2 червена чушка;
2-3 стр.зелен лук;
1 вр.магданоз;
20-30 мл.олио;
50 гр.краве сирене;
2 щипки индийско орехче;
сол;
черен пипер;

Котлетите подправяме със сол и черен пипер.намазваме с олио и прибираме най-малко за 3 часа в хладилник.
Спанака почистваме(оставяме го цял) и попарваме във вряща,подсолена вода за 5-8 минутки.Отцеждаме!
В тиганче загряваме олио и когато мазнината е "прозрачна"пускаме спанака,след около пет минутки добавяме и ситно нарязаните магданоз, лук и чушка.Дърпаме съда от котлона и поръсваме с подправките!
Котлетите запичаме на оребрен тиган.
В подносната чиния разпределяме канапето от спанак,който поръсваме с натрошеното сирене,а отгоре подреждаме свинското.
Прекрасно ястие се получи,великолепна комбинация на вкусове с акценти леко хрупкавата червена пиперка и крехкото свинско месце......




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...