понеделник, 23 май 2016 г.

ТОРТА "ПОПИНОТА"


Заповядайте,...заповядайте на рождения ми ден :) !
Днес се чувствам така както съм се чувствала винаги,щастлива!
За тези ми вече 44 години за моето щастие се грижат много,много хора(някои от тях за жалост не са сред нас),за което им благодаря от цялото си сърце......
Обичам и благодаря на моите прекрасни родители!
Обичам и благодаря на моят грижовен (рогат)съпруг :)!
Прегръщам и целувам моите великолепни,мили,добри и прекрасни деца,които ежесекундно ме карат да се гордея ,че са мои приятели!
Благодаря на добрия ми брат и чудесното му семейство!
Благодаря и на братята и родителите на моето момче,а най-вече се гордея и усещам богатството си със своите приятели!
При всичката ми тази благодарствена плеяда се надявам,че сте наясно вече защо се чувствам окрилена и безумно щастлива......
Прекрасни сте!Заповядайте......

Направих бърза справка и се оказа,че до сега съм си приготвяла в повечето случаи плодови торти,но тази е само с плодова украса,но гарантирам че пролетта се усеща от всяка нейна хапка....Великолепна е!
                                                                                   написано откровение на 21.05.2016
                 
                                                                            продукти:

*** за блата:

2 бр.айца;
2 с.л.какао;
150 гр.краве масло;
1 бр.бакпулвер;
5 с.л.прясно мляко;
1/2 ч.ч.захар;
1 ч.ч.брашно;

***за крема:

4 бр.яйца;
100 гр.краве масло;
500 гр.сирене Рикота;
250 гр.извара;
1 ч.ч.пудра захар;
5 с.л.кристална захар;
1 пак ванилена захар;
1 пак.бакпулвер;
2 с.л.брашно;

*** за глазурата:

100 мл.прясно мляко;
100 гр.шоколад;
300 гр.бял шоколад;

***за украса:
черен шоколад:
череши;

От изброените продукти,конкретизирани за блата се приготвя същия....Изпичаме до суха клечка на 170С.Той е тънък и ароматен.Когато изстине го разполовяваме хоризонтално на две.
Кремът също не е сложен,но пък е интересен с присъствието на набухвател и е безумно вкусен.Приготвяме го травиално като разбъркаме всичко изброено с миксер.
В тортената форма оставяме едната половина блат,а върху него разпределяме 2/3 от крема.Покриваме с другата половина блат.Покриваме с останалия крем и отново печем на 170С до получаваме на приятен,златист цвят на крема.
За глазурата затопляме млякото в удобен съд.Дърпаме от котлона и с отревисти ,въртеливи движения разтапяме белия шоколад.Заливаме полуизстиналата торта и прибираме за най-малко 2-3 часа в хладилника.
Украсяваме с череши,потопени в разтопен черен шоколад.
Великолепна,сочна и ароматна торта ,която Ви съветвам задължително да приготвите за любими хора.....




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...