вторник, 30 септември 2014 г.

ПИЛЕШКО ВАРЕНО




продукти:

500-600 гр.пилешко месо;
1 гл.кромид лук;
1-2 бр.морков;
4-5-6 бр.картофи;
1с.л.доматено пюре;
4-5 бр.зърна бахар;
1 бр.дафинов лист;
3-4 стр.магданоз;
3-4 стр.кервиз;
3-4 с.л.олио/зехтин;
сол;
черен пипер;

Месото се сварява в подсолена вода.В прецедения бульон връщаме накъсаното и обезкостено  месо.Прибавяме средно-едро нарязаните зеленчуци,доматената паста и подправките,без пипера.
Варим до готовност.
Сервирам с добавка пресно смлян пипер и оцет/лимонов сок.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...