четвъртък, 4 декември 2014 г.

ФАЛАФЕЛ



Много обичаме фалафелите,но до сега винаги са присъствали на масата ни в готов вид.За тази ми публикация,а и за основната част:приготовлението на тези вкусотии ме провокира Катето.
Ето и моя вариант :

продукти:

800 гр. консерва нахут;
1 гл. кромид лук;
3-4 скил.чесън;
1 връзка.магданоз;
1 ч.л.бакпулвер;
1 ч.л.кимион;
3 ч.л.сол;
3-4 бр.карамфил;
щипка-две кориандър;
щипка-две махлеб;
щипка-две индийско орехче;
50-100 гр..царевично/бяло брашно;

олио за пържене;

Пасираме нахута и хубаво го омесваме с настъргания кромид,пасираните чеснови скилидки и наситнения пресен и уханен магданоз.Прибавяме подправките и брашното.
Оставяме нахутената смес да почине за половин час,за да могат ароматите да си "поприказват":)) и оформяйки с две лъжижи пържим фалафелите в сгорещеното олио(не трябва да пестим количеството му).Готовите отцеждаме върху хартия.
Поднасяме с любим сос.




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...