събота, 10 януари 2015 г.

РАЗДЪРПАН ТУТМАНИК


продукти:

125 гр.краве масло;
1/2 ч.ч.кисело млеко;
1/2 куб.мая;
1 с.л.сол;
2 с.л.оцет;
1/2 ч.л.захар;
3 с.л.олио;
брашно около 1 кг.

***за плънка:
краве сирене;

Пресяваме около 800 гр.брашно заедно със солта в удобен за месене съд.Прибавяме захарта,киселото млеко,олиото,оцета и наронената мая.Добавяме вода и омесваме меко тесто....ако преценим допълнително прибавяме брашно за доомесване.
Разделяне тестото на три и оставяме да почине за двайсетина минутки,а през това време разстапяме маслото.
С ръце раздърпваме първата топка тесто.Поливаме тук-там с разстопената мазнина.Натрошаваме сирене и завиваме.Усуквайки навиваме в тавата,която прдеварително сме намазнили.
По същия начин постъпваме и с останалите две топки от тестото.
Поливаме с останалото масло и пъхваме във фурната да втаса на 50С с вентилатор.
Когато се удвои включваме на 170С и печем до готовност.
Ако имате възможност поръсете топлия тутманик с настърган кашкавал...



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...