понеделник, 28 октомври 2013 г.

ФИДЕ ПИЛАФ с пушено месо


продукти:

1 купичка тънко фиде(начупено);
100 гр.пушено месо(бекон,филе);
1 гл.кромид;
1-2 бр.домати;

олио;
сол;
копър/магданоз;

Във фурната запичаме фидето.
Покриваме дъното на  средно голяма тенджерка с олио,което добре загряваме.
За 3-4 мин.запържваме ситно нарязаните лук и пушено месо.Прибавяме апетитно препеченото фиде,разбъркваме за минута-две и сипваме 1 купичка вода.Посоляваме.От време на време поразбъркваме и когато водата поизври включваме и парченнцата белен домат.Доливаме с още 1/2 купичка вода.Оставяме спокойно да си къкри пилава,като не забравяме все пак да бъркаме.В момента,в който вече е почти приобщена от фидето течността,дърпаме съда настрана и оставяне да отдъхне пилафа поне15- 20 мин.преди сервиране.
Аранжираме с пресни подправки.
Това ястие е подходящо както за гарнитура,така и за основно.

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...