сряда, 22 юни 2016 г.

ПЕЧЕНИ ПИЛЕШКИ ШНИЦЕЛИ




продукти:

3 бр.пилешки пържоли от бут;
1 бр.пилешко филе (пеперуда);
3 с.л.соев сос;
1 гл.кромид лук;
1/2 връзка магданоз;
2 бр.яйце;
3 с.л.кисело мляко;
1/2 ч.л.сода за хляб;
1 скил.чесън;
черен пипер;
кимион;
сол;

4 бр.сухар(за овалване);
зехтин за печене;
краве масло;

Пилешпкото месо,кромида,чесъна и магданоза накълцваме на много ситно в блендера.Към каймата добавяме соев сос,черен пипер,кимион,сол.Сипваме и киселото мляко в което сме добавили содата.Чукваме и двете яйца.Омесваме сместа и оставяме за поливин,един час в хладилник.
Сухарите смиламе и вече сме се сдобили с галета :) .
Намазняваме тавичката в която ще печем.Подреждаме оформените и оваляни в галета шницели.Поливаме със зехтин и печем до златист загар.Върху горещите шницели поставяме по парченце краве масло!
да Ви е вкусно!


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...