понеделник, 18 юни 2012 г.

СВИНСКО СЪРЦЕ НА ТИГАН



продукти:

250-300 гр.свинско сърце;
1 гл. кромид лук;
2 бр.зелена чушка;
1-2 бр.домат;
50 гр,кашкавал;
черен пипер;
олио;
магданоз;
сол;

Предварително сваряваме и нарязваме на шайби сърцето/в подсолена вода:))/.
Лука нарязваме на полумесеци и запържваме в малко мазнинка,до като се карамелизира лекичко.


Прибавяме едро нарязаните чушки като не чакаме да омекнат много.Подреждаме половината от доматите,които сме нарязали на кръгчета.Посоляваме с черен пипер и сол и оставяме за около 3-4 мин..Покриваме зеленчука със сърцата и пак ръсваме черно пиперче и сол.


Покриваме с остатъка от домата.Оставяме на котлона за още десетина минути.До като още ястието е котлона го покриваме с настъграния кашкавал.
Поднасяме със свеж магданоз.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...