събота, 30 март 2013 г.

ПЪСТЪРВАТА НА ФРЕНСКИЯ ГОТВАЧ


продукти:

2 бр.златна пъстъва(балканска);
1 вр.магданоз;
1 бр.лимон;
1 гл.кромид лук;
3 скилидки чесън;
4 с.л.стафиди;
30-40 гр.краве масло;
сол;


Посоляваме(от вън и от вътре) почистената пъстърва.
Обелениия лимон,лука,чесъна ,връзката магданоз и много малко сол(по желание) се пасират.
На дъното на малка тавичка слагаме няколко лъжици от пасираната смес.
Правим по няколко разреза от двете страни на рибата.Поставяме пъстървите в тавичката,а в коремчетата разпределяме 1/2 от остатъка на зеленчуковата паста и 1/2 от маслото.



Покриваме рибата с остатъка от пасираната смес и маслото.
Покриваме с фолио и печем на 180С-200С за час като 5-10 мин.преди да изкараме ястието махаме фолиото.
Бон апети!

СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...