четвъртък, 14 септември 2017 г.

ПЕЧЕНИ ПОНИЧКИ С ЯГОДОВ КОНФИТЮР



продукти:

1 ч.ч.топло прясно мляко;
1 ч.ч.вода;
2/3 ч.ч.олио;
1/3 ч.ч.захар;
1 с.л.течна Ванилия;
щипка сол;
брашно около 1 кг.;
1/2 кубче прясна мая;

ягодово сладко/ягодов конфитюр;

В топлото мляко разтваряме маята,заедно със 1 с.л.захар.
към водата,олиото,захарта,ванилията и солта добавяме млечната смес.Малко по малко разбърквайки с дървена лъжица,добавяме брашното.Омесваме меко тесто.
Оформяме около 12-15 топета.Вземаме топче с ръце разстиламе слагаме в средата от сладкото и загъваме,оформяйки топче.
Поставяме в тава покрита с хартия.Оставяме да втаса.Мажем с четка с прясно мляко,поръсваме със захар(кристална) и печем на 170 С.



ФРЕНСКИ,ХРУПКАВИ СЪРЦА(бисквити)


продукти:

4 белтъка;
1/2 ч.ч. кафява захар;
1/2 ч.ч.захар;
1/2 ч.л.канела;
1 с.л.бадемов ликьор;
100-150 гр.бадемово брашно;
150 гр.бяло брашно (оризово);
2 ч.л.какао;
щипка сол;

бадеми за поръсване

Разбиваме  белтъка "на сняг" заедно с щипката сол.
Добавяме захарта,канелата,ликьора,какаото и бадемовото брашно.
Спираме миксера и с шпатула приобщаваме бялото брашно.
Сипваме сместа в пош с широк,назъбен(кръгъл)накрайник.
Оформяме бисквите в тава,покрита с хартия.
Поръсваме с накълцани ядки и печем на 160-170С.




БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...