четвъртък, 10 август 2017 г.

БЕЗГЛУТЕНОВИ ТОРТИЛИ


продукти:

600 гр.картофи;
около 300 гр.царевично брашно;
3-4 с.л.пресно млеко;
1/3 ч.л. сода за хляб;
сол;

В подсолена вода сваряваме обелените картофи.
Намачкваме ги и в купата при тях сипваме млякото,в което сме погасили содата.Ако смятаме за нужно посоляваме допълнително.
Омесваме картофите с царевичното брашно и разделяме на 5-6 топки.
върху набрашнено силиконово килимче разточваме всяка тортила.
Печем върху силно нагрят тиган,сух и от двете страни!
Прекрасни са!



ЛИМОНЧЕЛО КЕЙК С ЛЕШНИЦИ


продукти:

1 бр. лимон;
1 бр. яйце;
1 ч.ч.прясно мляко;
1 бакпулвер;
100 гр.краве масло;
1 1/2 ч.ч захар;
2-2 1/2 ч.ч.брашно;
80 гр.лешници;

Лимона заливаме с 400 мл.вода и 1/2 ч.ч.захарта.Варим така че лимонът да омекне,а течността да се редуцира на 1/2 ,за целта от време на време може да долеем течност.
Блендираме лимона заедно с маслото и захарта.
Яйцета разбиваме и добавяме набухвателя,разтворен в млякото и останалата захар.Сипваме пасираната смес в купата,заедно с 1 ч.ч.от сиропа в който сме сварили цитруса.Объркваме много добре с брашното и споловината от лешниците,които сме счукали.
Изсипваме в правоъгълна форма,покрита с хартия.
Разпределяме останалите,цели ядки и печем на 160С до готовност.




"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...