четвъртък, 12 юни 2014 г.

ДРОБЧЕТА "АПЕТИТКА"



продукти:

1 кг.пилешки дробчета;
1 бур. "Апетитка"(домашна ) около 200 гр;
1 гл.кромид лук;
2 с.л.соев сос;
1-2 щипки канела
сол;
черен пипер;
олио;

50 гр.топено сирене;
50 гр.кашкавал;
магданоз;

Измиваме пилешките дробчета .Осоляваме ги и объркваме със соевия сос.
Загряваме олиото в удобна за целта тенджерка.пускаме за 2-3 минутки полумесеците кромид,а след тях дробчетата заедно с марината си.Похлупваме и отхлупваме капака на съда като поразбъркваме .... .Когато остане само на мазнинка поръсваме с канелата и изсипваме бурканчето апетитка.Хубаво объркваме!
Дърпаме съда от котлона и подправяме с пиперчето.Изсипваме в плато и разпределяме топеното сиренце и настъргания кашкавал върху горещите пилешки дреболийки.
Поръсваме с магданозче........



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...