четвъртък, 13 март 2014 г.

СВИНСКО РУЛО ПЕЧЕНО С ВИНО


продукти:

1 кг.свинско контра филе(1 цяло парче);
2 бр.моркови;
4-5 бр.кисели краставички;
100 гр. краве кашкавал;
200 мл.вино-розе;
1 даф.лист;
сол;
олио;


***за маринатата:

2 с.л.майонеза;
1 с.л.горчица;
1/2 лимон(сок);
1 с.л.чесън на прах;
1 ч.л.черен пипер;
сол;

С остър нож отваряме филето на правоъгълник.Това отваряне става сякаш го белите(образно казано).
Продуктите за маринатата се объркват и с тях хубаво намазваме с ръка филето.
Прегънато го слагаме в чинич и го прибираме за 2-3 часа в хладилник.
В малко подсолена вода сваряваме(но да хрупкат)морковите и заедно с краставичките ги нарязваме на жулиени.
В единия край на месото разпределяме настъргания кашкавал,върху него подреждаме зеленчуците и завиване на стегнато руло.
Поставяме рулото с отвора на долу в тавичка.заливаме с виното и с още 150 мл.вода.Поливаме с олиото.Пускаме дафиновия лист и покриваме с фолио.
Печем на 180С когато месото е готово махаме фолиото и запичаме за коричка като от време на време поливаме със сосчето..


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...