петък, 12 септември 2014 г.

ЕДРО ЗАДУШЕНО



По-лесна за изпълнение рецепта,а и по-вкусно задушено едва ли съществува!
Единственото сложно в нея е рязането и беленето:)_))))

продукти:

1-1,200 кг.свински джолан (без кост);
1-1,500 кг.картофи;
1 вр.кервиз;
1-2 бр.люти чушлета;
сол;
черен пипер;
олио;



Обелваме картофите и измити ги пъхваме в глинения гювеч.
Посоляваме ги и хубаво ги обалваме в уханния ,ситно нарязан кервиз.
Между картофчетата разпределяме джоланчетата и чушлетата.
Поръсваме с млян пипер и малко олио.
Поливаме с 500-600 мл.вода.Похлупваме и печем за 2 ч.на 180С.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...