сряда, 30 септември 2015 г.

ЗАЕШКО ВАРЕНО

продукти:

600-700 гр.заешко месо;
6-7 бр.картофи;
1 глава кервиз;
1 гл.кромид;
2-3 стр.кервиз (листа);
2-3 бр.моркови;
1-2 бр.пипреки(чушки);
2-3 бахара;
1 бр.дафинов лист;
сол;
олио;

В подсолена вода сваряваме заешкото заедно с чушката,моркова и галавата целина,които сме вързали в тензухче.
Свареното месо обезкостяваме,а сварените зеленчуци пасираме с малко от бульона.
Към прецедения бульон прибавяме едро нарязаните картофи,лук и стеблата целина.Подправяме с олио,бахар,дафинов лист и зеленчуковото пюре.Варим супата до готовността на картофите.
Поднасяме с наситнените листа целина!


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...