сряда, 18 юли 2012 г.

СЛАДКИ ГЪБКИ



продукти за около 50 бр.

2 бр.яйца;
125 гр.масло;
2 ч.ч.галета;
2 ч.ч.брашно;
1 ч.ч.пудра захар;
1 ч.л.сода за хляб;

какао;

Мекото масло разбиваме на пухкав крем със захарта.Объркваме брашното,галетата и содата за хляб.Прибавяме сухата смес към масления крем.Омесваме тестото и правим топченца колкото орех.
Топим пласмасова капачка от безалкохолно в какаото и я претискаме в тестеното топченце.Така се оформят гъбките:)))Нареждаме сладките в тава,постлана с хартия с пънчетата нагоре.Печем на 160С до порозовяване.
Така тези гъбки стават не прекалено сладки и изкусително хрупкави.
Да Ви е сладко!

"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...