петък, 17 ноември 2017 г.

СВИНСКО ЗАДУШЕНО С БИРА


продукти:

800-1000 гр.свинско месо(плешка,гърди)
2-3 моркова;
2 гл. кромид лук(големи);
350 мл.бира;
подправки(черен пипер,сминдух,сол,кимион);
2 г; чесън;
50 мл.олио(зехтин);


Месото натриваме с микс от смлени подправки.
Поставяме в глинен съд месото, обелените и разполовени глави лук,обелените моркови.
Заливаме с бирата и олиото.Добавяме още 200 мл.вода и допълнително сол.
Похлупваме и задушаваме във фурната за около 2 часа на 170С.
Половин час преди да изкараме ястието на долното ниво на фурната може да изпечем картофки на глави....
Да Ви е сладко!




ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...