неделя, 28 септември 2014 г.

ЛЕЩЕНИ КЮФТЕТА С МАСЛИНИ


продукти:

250 гр.леща;
1 гл.кромид лук;
2 бр.средни картофи;
100 гр.маслини;
1 с.л.доматено пюре;
сух джоджен;
магданоз;
сол;

3 бр.яйца;
ръжено/бяло брашно;

В подсолена вода сваряваме почистената и измита лещата,наситнения кромид и обелените картофи.Когато всичко в тенджерата е повече от добре сварено:)се сипва в гевгир и оставяме да се изцеди хубаво.
С ръка или ръчна преса намачкваме сместа.Прибавяме почистените и нарязани маслини,заедно с доматеното пюре.Овкусяваме със ситно нарязания магданоз и стрития джоджен.
Оставяме лещената кайма да отдъхне за половин-един час.
оформяме средни кюфтенца,които овалваме в ръженото брашно,после потапяме в разбитите с малко водичка яйца и пържим в добре загрятата мазнина.
Готовите кюфтенца изкарваме върху хартия,да се отцеди олиото,което е в излишък.


ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...