вторник, 21 април 2015 г.

СИРОМАШКА ПАТЕШКА СУПА:)


продукти:

3 бр.патешки бутчета;
1 вр.пресен кромид;
1-2 бр.моркови;
2 стр.пресен чесън;
1 стиска лападови листа;
1/2 ч.ч.едри макарони;
сол;
черен пипер;

застройка:
3-4 с.л.кисело мляко;
1 яйце;

В подсолена вода сваряваме прекрасните патешки бутчета.Свареното месце накъсваме,а бульона прецеждаме и в него изсипваме наситнените лук и чесън.Добавяме и настъргания морков,нарязания(накъсания) лапад и патешкото.Пет мин преди изключване на котлона добавяме и пастата в случая аз имак останали 4 канелона и ги начупих:).
Подправяме готовата и застроена супа с черен пипер(млян).


СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...