сряда, 3 октомври 2012 г.

СЛАДКИ С ИЗВАРА


продукти:

150-200 гр.извара;
120 гр.захар;
100 мл.олио;
1 бр.яйце;
1 бр.бакпулвер;
1 щипка канела;
2 с.л."Амарето";
кора на 1 портокал;
кора на 1 лимон;
сок на 1/2 лимон;
брашно;

бадемови люспи;

Разбиваме на хубав и гладък крем изварата,бакпулвера и захарта.Прибавяме яйцето и олито.Продължаваме да разбиваме като подправяме с канелата,цитрусовите кори,лимоновия сок и ликьора.Към сместа прибавяме брашно/около 200 гр./на око до получаването на много меко ,подходящо за шприцоване тесто.
Полученото тесто оформяме с помоща на шприц като розички,които поръсваме с филираните бадеми.

Сладките печем върху хартия на 170С при предварително загрята фурна.
Прекрасни сладки,които вярвам че ще харесат и на Вас!

БАНАНОВИ КУРАБИЙКИ



продукти:

3 с.л.кисело млеко;
3 с.л.захар;
3 с.л. маково семе;
1/2 пак.бакпулвер;
1/2 каф.ч.олио;
1 бр.яйце;
2 пак.ванилии;
брашно;


1-2 бр.банани;
захар за овалване;

Погасяваме бакпулвера в киселото млеко.Прибавяме захарта,ванилийките,маковото семе,яйцето и олиото.Постепенно прибавяме брашно до получаването на средно твърдо тесто.
Слагаме покритото с фолио тесто в хладилник за половин час.
Банана нарязваме на кръгчета.
От тестото оформяме топченца с големината на малък орех.С ръце леко разстиламе топченце тесто ,върху него слагаме оваляно в захар кръгче банан и покриваме с второ топченце тесто.Залепяме краищата на тестото и потапяме едната страна на курабийката в захар.
Нареждаме ги в тава,покрита с хартия.
Печем в предварително загрята фурна на 170С.
Много вкусни и богати на бананов аромат курабийки станаха!

БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...