четвъртък, 1 март 2012 г.

ОГРЕТЕН С ДВА ВИДА МЛЕКО



продукти:


1 кг.картофи;
100 гр.краве сирене;
150 гр.пушени флейки;
1 кремвирш/може и без него:)/
1 кромид лук;
50 гр.топено сирене;
1 ч.ч.кисело млеко;
1 ч.ч.пресно млеко;
3 яйца;
1 ч.л. сол;
1 с.л.едра сол;
ронена чубрица;
50 мл.зехтин;

Сваряваме обелените картофи в 1,5 л.вода,подсолена с едрата сол.
В зехтинчето задушаваме лука и нарязаните на дребно пушени флейки заедно с кремвирша.
Сварените картофи нарязваме на едри парчета и равномерно разпределяме в средна тавичка.
Върху тях подреждаме лука с пушеното месо.Поръсваме с ронената  чубрица и наронваме кравето сиренето.Топеното сирене разхвърляме хаотично.

Трите яйца разбиваме с двете млека като към сместа прибавим солта.Заливаме картофите и печем на 200 градуса за 20-30 мин.





ОРИЗОВА МОЗАЙКА С ЯЙЦЕ



продукти:


200 гр.ориз/1 ч.ч./;
300 гр.замразен лапад;
1 гл.кромид лук;
150 гр.лионска наденица/пресен колбас/;
100 гр.пушено филе;
2 с.л. червен пипер;
1 с.л.сол;
1 ч.л.Вегета;
1 ч.л.кимион;
3 с.л.сух джоджен;
120 мл.олио;
яйца;

Слагаме половината количество олио да се загрее в по-дълбок тиган.Когато е достигната нужната температура пускаме лукът в мазнината за 2-3 минути.
Прибавяме лапада и ориза и като не спираме да разбъркваме,задушаваме за около 5 мин.,след което привяме и леонската наденица заедно с нарязаното филе.След още 5 минутки дърпаме от огъня и овкусяваме със солта,Вегетата,кимиона,червеният пипер и джоджена.
Изсипваме сместа в средна тавичка.Заливаме с 3 ч.ч.вода и остатъка от олиото.Печем във фурната на 180 градуса за около 30 мин.като 5 мин.преди да изкараме ястието правим с помоща на лъжичка дупчица и чукваме в нея яйчице /броят на яйцата определяме ние според броя на порциите/.
Сервираме като гарнираме с кисело млекце:)



БОГАТА КАРТОФЕНА КРЕМ СУПА


ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!



продукти:

1кг.картофи;
1 кубче гъбен бульон;
3-4 бр.гъби печурки;
1 ч.ч.розички от броколи;
1 гл.кромид лук;
1 резен глава целина;
1/2 връзка магданоз;
50 гр.краве масло;
100 мл.пресно млеко;
1 ч.л.черен пипер;
1 ч.л.сол;

В 1,5 л.вода пускаме бульончето и солта заедно с едро нарязаните обелени картофи,гъбките,главата лук,дръжките на магданоза ,целината и броколито.Когато зеленчукът е сварен,а това става след около 20-25 мин.Пасираме.
Прибавяме пресното млеко и маслото.Правим още два-три оборота на пасатора и сме готови,подправяме с черното пиперче.
Сервираме супичката поръсена  с наситнен магданоз и при желание лимонов сок.
Мога само да  Ви пожелая приятен апетит!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...