неделя, 31 август 2014 г.

НА СЕЛО:СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ


продукти:

500 гр.свински ребърца;
1 куп.ориз;
2-3 бр.големи моркови;
1 гл.кромид;
1 бр.червена чушка;

ронена чубрица;
черен пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме за 20 мин. цялото,не нарязано парче ребърца.
В тавичката,в която ще приготвим ястието настъргваме морковите.Прибавяме нарязаните на ситно кромид и чушка.

Посоляваме и подправяме с пипера и чубрицата.
Поставяме ребрата между ориза.заливаме с три купички бульон и печем до готовност.
Поднасяме с пресни(току що)откъснати люти чушлета:)...и обилно поръсваме с пресен магданоз!
Да Ви е сладко!



"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...