неделя, 31 август 2014 г.

НА СЕЛО:СВИНСКИ РЕБЪРЦА С ОРИЗ


продукти:

500 гр.свински ребърца;
1 куп.ориз;
2-3 бр.големи моркови;
1 гл.кромид;
1 бр.червена чушка;

ронена чубрица;
черен пипер;
сол;

В подсолена вода сваряваме за 20 мин. цялото,не нарязано парче ребърца.
В тавичката,в която ще приготвим ястието настъргваме морковите.Прибавяме нарязаните на ситно кромид и чушка.

Посоляваме и подправяме с пипера и чубрицата.
Поставяме ребрата между ориза.заливаме с три купички бульон и печем до готовност.
Поднасяме с пресни(току що)откъснати люти чушлета:)...и обилно поръсваме с пресен магданоз!
Да Ви е сладко!



ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...