вторник, 8 март 2016 г.

КЕБАП:СВИНСКО С ПРАЗ И ВИНО


продукти:

500 гр.свинско месо(осмянка);
1 бр.голям морков;
2 бр.големи стръка праз лук;
1 бр.домат консрва(белен);
2 бр.картофи;
200 мл.червено вино;
400 мл.вода;
100 мл.олио;
1 с.л.червен пипер;
1/2 с.л.сушен джоджен;
7-8 зърна черен пипер;
1 дафинов лист;
сол;

Нарязваме на ситни парченца шареното месо.С една чаша вода,посолена,задушаваме свинското като сме сипали и олиото.Когато водата поизври добавяме ситно нарязания морков и праз.Добавяме и жулиенчетата червена чушка и кубчетата картоф.Подправяме с пиперите,дафиновия лист и джоджена.Сипваме и винцето и добавяме парченцата домат .Прехвърляме кебапа в удобен съд и запичаме до готовност на 170С.



БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...