четвъртък, 17 ноември 2011 г.

КРОКМАЧ в домат

продукти за крокмач:

1 кг.пипер <Капия>;
100 гр.бяло саламурено сирене;
1 коф.кисело  млеко;
5 скилидки  чесън;
1 к.л.черен пипер;

Изпичаме,обелваме и нарязваме на ивици пиперките.
Счукваме чесновия лук,прибавяме го към киселото млеко.Включваме чушките в сместа.Подправяме с черното пиперче и наронваме сиренето.
Объркваме сместа и сме готови:)
Крокмача може да се поднесе както самостоятелно така и в различни комбинации.
На моята снимка с тази вкусотия съм напълнила домати.
Да Ви е сладко!

ПИЦА С БЛАТ ОТ КАЙМА

продукти:

500 гр.кайма/смес/;
1 филийка хляб;
100 гр.кашкавал;
150 гр.гъби;
2 бр.домати;
40 мл.олио;
магданоз;
черен пипер;
кимион;
сол;
чубрица;

Напояваме с вода филийката хляб,изстискваме за да се освободим от излишната течност и я натрошаваме върху каймата.Посоляваме,поръсваме с черен пипер,кимион и нарязания магданоз/количествата на подправките е-на вкус:)/.Омесваме хубаво каймата и оставяме в хладилника за час-два,както се казва да <втаса>.През това време нарязваме измитите гъби на филийки и ги позапържваме в олиото до готовност.
Разстиламе каймата в исканата от нас форма/разбира се това го правим в тавичка/и дебелина ,но едни 5 см.са достатъчни.Отгоре разпределяме гъбите и нарязаните на кубчета домати.Печем във фърната на 180-200 градуса за около 30-40 мин.Когато пицата е готова я поръсваме с настърган кашкавал,поръсваме с чубрица и връщаме във вече изключената фурна,за да се получи разливането на кашкавала.





ЗДРАВОСЛОВНИ ТРИЪГЪЛНИЧЕТА

продукти* 1 ч.ч.овесени ядки(предварително запечени) ;1/2ч.ч.заоечени орехови ядки(начупени или накълцани) ;1шепа стафиди;50 гр.крав...