сряда, 6 август 2014 г.

САЛАТА С КОПЪР И ЯДКИ



продукти:

2-3 бр.моркови;
1 бр.среден патладжан;
1 бр.средна тиквичка;
100 гр.гъби"Кладница";
1 малка гл.кромид;
50-60 гр.печени ядки(бадеми,лешници);

олио за пържене(около 50-70 мл.);

***марината:
5 скил.чесън;
1 с.л. с връх захаросан мед;
5-6 с.л.ябълков оцет;
1 с.л.балсамов оцет;
копър;
сол;

Морковите нарязваме на дълги филийки.Кладницата я разполовяваме ако се налага.Патладжана и тиквичката обелваме(тук-там:))и нарязваме на колелца.
Изпържваме зеленчуците като мазнината се сипва постепенно,а не на един път.
Маринатата я правим на студено като настърганите чесънчета се обърката с останалите съставки.бъркаме до пълното преобщаване на меда.Поливаме зеленчуците и объркваме заедно със ситно накъсания копър и полумесеците лук.Поръсваме със счуканите ядки и прибираме в хладилник до поднасянето.


БОБ С ПРЯСНО МЛЯКО

продукти:500гр.стар фасул;1морков;1гл.стар кромид;3 кисели краставички;сол;джожден(сух или комбинация от сух и пресен) ;150-200мл.прясно...