понеделник, 28 септември 2015 г.

СВИНСКО В ТИКВА



продукти:

1 по-голяма тиква;
1 кг,свински бут;
0,500 кг.свински гърди без кост;
1 гл.кромид лук;
1 шепа сушени горски гъби;
олио;
черен пипер;
сол;

Отрязваме капак на тиквата и я почистваме и посоляваме със сол и черен пипер.
Месото нарязваме на удобни късчета и овкусяваме със сол и пипер.Объркваме с предварително накиснатите във вода гъби.Пълним тиквата с меосто.Поставяме лука,без да го белим между месото  и сипваме малко водичка и олио.Тиквата я поставяме в малка тавичка,похлупваме  с капака и печем на 180С до готовност(проверявате месото).
Чудесно става месото,а вътрешността на тиквата е великолепна гарнитура!
Да Ви е сладко!



И тъй като есента  удобно се настани вече по нашите географски ширини,сложих и тематичния венец на врата си:)!Надявам се да Ви се хареса и усетите чувствата,вложени от мен в направата му:))))


"ЛЕК СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ДЖАНКИ"

състав: блат: 1ч.ч.вода;1/2ч.ч.олио;250гр.кафява захар;1яйце;1ч.ч.орехови ядки;1/2ч.ч.сода за хляб;1с.л.течна ванилия;около 2ч.ч.брашно; зал...