петък, 3 април 2015 г.

КОЗУНАЧЕНИ КИФЛИ С ЛОКУМ




продукти:(за 12 бр.)

200 гр.кисело мляко;
50 мл.прясно мляко;
1 ч.ч.захар;
3 бр.яйца;
1/2 кубче мая;
100 мл.олио;
кората на 1 лимон;
4 ванилии;
около 800-900 гр.бяло брашно;
щипка сол;

локум за пълнеж;

захар на кристали за поръска;

Захващаме маята в прясното мляко,към което сме прибавили 1 с.л.захар и 1 с.л.пресято брашно.
В контейнера на хлебопекарната чукваме яйцата като запазваме единия белтък .Прибавяме захарта,киселото млеко,ситно нарязаната лимонова кора и половината олио.Сипваме и 2/3 от бялото,пресято брашно заедно с закваската.В процеса на месенето постепенно добавяме и останалото брашно и олио.От вече втасалото тесто правим 12 топчета.
Всяко топче разделяме на три.Правим два фитила,а третото топченце разстиламе с ръце.Върху него разпределяме две нарязани локумчета и завиваме на фитилче,което сплитаме с предходните два.Така оформяме и останалите козуначени кифли.Подреждаме в съда за печене и оставяме да втасат повторно във фурната на 50С.Преди печене намазваме с белтък и ръсим със захар.Запичаме до готовност на 160-170С.



СОЛЕН КЕКС С ПРАЗ И ЛУКАНКА

продукти:2 яйца, 200гр.кисело мяко, 1/2ч.л.сида за хляб, 2-3 кисели краставички, 150мл.олио,1с.л.смляна,градинска чубрица, 100 гр. лукан...